Oldalunk jelenleg publikus teszt üzemben működik. A tartalom feltöltés alatt!

Cicák

A macska és az ember kapcsolata

A macska tartás nem könnyű, hiszen egy macska szeretetét ki kell érdemelni, megbecsüléséért küzdeni kell. De ezeket a nehézségeket gyorsan feledtetni tudja egy gazdijához dörgölődző doromboló cica.

Meddig él egy
macska?

Kétség sem fér hozzá, hogy manapság a macskák tovább élnek mint valaha! De vajon mitől függ egy macska élettartama?

Bővebben

Hogyan őrizzük meg cicánk egészségét?

Fontos a parazitamentesítés, vedőoltás, ivartalanítás, valamint a rendszeres állatorvosi kivizsgálás.

Bővebben

Mit ehet a macskám?
És mit nem?

Macskáink étrendjének összeállítása bár egyszerű feladatnak tűnhet, ha jól szeretnénk csinálni, érdemes figyelni néhány dologra.

Bővebben

Miért félénk a macskám?

Az, hogy cicája a mimózalelkűek vagy a bátor „fenegyerekek“ közé tartozik, függ a fajtától, a neveléstől, a szocializációtól, a környezettől és a szociális rangtól. Mint, ahogy mi emberek, minden macska külön egyéniség.

Vannak olyan szobatigrisek, akik bizalmát már kölyökkorukban elnyeri az ember és a gazdi minden lépését követik. Vannak olyan büszke egyedek, akik nem sokra értékelik a kétlábúak társaságát. És vannak olyan félénk állatok, akik bizalmába csak lassan vagy egyáltalán nem férkőzhet az ember. Ennek okai különfélék lehetnek. A macskákat elsősorban ösztöneik vezérlik. A látszólag jelentéktelennek tűnő zajok, mint pl. hangos csöngetés a bejárati ajtón, kellemetlen látogatás az állatorvosnál vagy a gazdi nyaralás miatti távolléte nagyon elbizonytalaníthatják a négylábút és félelmet válthatnak ki.

Macska-ember kapcsolat: amikor a tekintet beszél

Kimutatták, hogy az ember-állat interakció hatása egy olyan, alapvetően nem társas múlttal és őssel rendelkező faj esetében is, mint a macska, rendkívül erős.

Tovább

Hogyan őrizzük meg cicánk egészségét?

A macskáknak rendszeres állatorvosi vizsgálatokra is szükségük van, valamint védoltásra, parazitamentesítére és akár ivartalanításra is.

Tovább

10 jel amiből kiderül, hogy a macskád szeret téged

Minden mendemondával ellentétben a cicák igenis szeretik és ragaszkodnak a gazdáikhoz, csak meg kell érteni mit akarnak kifejezni számukra.

Tovább

Doki válaszol

Bármi kérdésed, problémád van, fordulj hozzánk bizalommal. Állatorvosunk készséggel áll rendelkezésedre, és válaszolja meg kérdéseidet.

Tovább

Macska kezdőcsomag: az első bevásárlókörút

Fontos átgondolni, hogy mire van szüksége egy macskának még mielőtt megvennénk őket. Fontos a megfelelő eleség, játékok, fésűk, valamint a hely biztosítása.

Tovább

Mit ehet a macskám? És mit nem?

Macskáink étrendjének összeállítása bár egyszerű feladatnak tűnhet, ha jól szeretnénk csinálni, érdemes figyelni néhány dologra.

Tovább

Miért jó cicát tartani?

Összegyűjtöttünk 20 okot miért is jó cicát tartani. Többek között azért, mert: odaadó állatok, akik rendkívül hálásak tudnak lenni.

Tovább

CICASZÉPSÉG-
VERSENY

Tovább