Oldalunk jelenleg publikus teszt üzemben működik. A tartalom feltöltés alatt!

Hírek

10 jel amiből kiderül, hogy a macskád szeret téged

Dr. Allen Schoen állatorvos, viselkedéskutató 1974 óta tanulmányozza a macskákat, könyveket is viselkedésükről. Állítja, hogy minden mendemondával ellentétben a cicák igenis szeretik és ragaszkodnak a gazdáikhoz, csak meg kell érteni mit akarnak kifejezni számukra.

Miből tudhatod, hogy a macskád szeret téged?

  1. Ha a fejét a fejedhez érinti - ennek hatására a macskában endorfin termelődik.
  2. Ugyanezt jelenti az is, ha az arcát a gazdihoz dörgöli és ezzel megjelöli.
  3. Ha a macska farka enyhén felfelé áll, a vége pedig határozottan az ég felé mered, az is jelentheti, azt, hogy kedvel a társaságunkban lenni.
  4. A bizalmát fejezi ki azzal, ha felveszi a gazdival a szemkontaktust.
  5. Ha a macskád a szemedbe néz és lassan pislog egyet, azzal a szeretét fejezi ki. Ezt nagyon ritkán teszik csak meg, így jobb, ha ezt viszonozzuk a számukra.
  6. Biztos lehetsz abban, hogy a cicád kedvel, ha dorombolás közben hozzád dörgölőzik. A gazdihoz bújva akár még a szemüket is becsukják.
  7. A szeretet jele az is, ha a macska az öledbe ül vagy fekszik, vagy bármilyen módon kényelembe helyezi magát rajtad.
  8. Ha a gazdi ölében "dagasztani" kezd a mancsaival, az is egyértelműen a szeretet jele náluk.
  9. A mosakodás egy nagyon fontos rituálé a macskák életébe, ha a cicánk minket mosdat, azaz megnyalogatja a kezünket, lábunkat, azzal is a szeretetét mutatja felénk.
  10. Sok gazdi nem örül neki, ha a cicája egeret, bogarat, madarat rak elé, ez is a szeretet mutatja, hiszen zsákmányát csak a hozzá közel állókkal osztja meg. Ha leszoktatnád a vadászásról, itt írtunk arról hogyan csináld.

Forrás: Háziállat

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a HÁZIKEDVENCEINK Facebook oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!