Oldalunk jelenleg publikus teszt üzemben működik. A tartalom feltöltés alatt!

Hírek

Meddig él egy macska?

Kétség sem fér hozzá, hogy manapság a macskák tovább élnek mint valaha! De vajon mitől függ egy macska élettartama? Melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják a cica éveinek minőségét és mennyiségét?

Csak húsz évvel ezelőtt egy macska élettartama 4-5 év között mozgott, ma tizenöt évig is elélnek, vagy még annál is tovább. Egy macska várható élettartama sok mindentől függ, de a legfontosabb tényező az, hogy házi- vagy szabadtéri macskáról van szó. Az életkor jelentősen eltér a kettő között.

Szobacicák

Általában 12-18 évet élnek. Sokan a húszas éveiket is megérik. Az eddig jelentett legöregebb macska 28 évesen halt meg. A kinti macskák átlagosan négy vagy öt évig élnek. Haláluk általában traumák miatt következik be, elüti őket egy autó vagy kutyaták kergetik meg.

Kinti cicák

Sokkal fogékonyabbak különböző halálos vírusokra és megbetegedésekre, amelyeket más macskákkal való küzdelmek vagy párosodás során szerezhetnek.

Forrás: Háziállat

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a HÁZIKEDVENCEINK Facebook oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2019-11-28 11:47:30