Oldalunk jelenleg publikus teszt üzemben működik. A tartalom feltöltés alatt!

Doki válaszol

Kérdés #1

Tisztelt Doktor Úr!
Kismacskám két napja nem eszik annak ellenére, hogy látszik, hogy szeretne. Nyáladzik és kissé bűzös a lehelete. Mi lehet a baja?

Lehetséges, hogy begyulladt az íny vagy a száj nyálkahártyája. A bűzös lehelet hátterében emésztési zavar is állhat. Érdemes minél hamarabb felkeresni egy kollégát, aki orvosolni tudja a problémát.


Kérdés #2

Kedves Doktor Úr!
Miért eszik mindig füvet a kutyám?

Sok kutyus kedvtelésből legelészik, néha ugyanis szükségük van a növényi tápanyagokra is. Ha a fű evés után hány a kedvencünk, vagy nagy mennyiségben fogyasztja akkor az gyomorgondokra utalhat. Ha ez az incidens gyakran fordul elő, akkor érdemes vele orvoshoz fordulni, mielőtt még bármilyen komolyabb gond lehet belőle!


Kérdés #3

Tisztelt Doktor Úr!
Mi baja lehet a kutyámnak? Bizonyos időközönként olyan mintha csámcsogna, sokat nyáladzik. Olyan mintha nem létező bogarakat kergetni és rázza a fülét. Kérem segítsen, nagyon ijesztő tud lenni!

A tünetek utalhatnak epilepsziára. Ha még egyszer előfordul, akkor érdemes a közelből minden olyan tárgyat eltávolítani, ami sérülést okozhat. Próbáljunk mellette maradni és megnyugtatni.

Mindenképpen fontos lenne egy állatorvos felkeresése, hogy rendesen ki tudják vizsgálni és felállítani a diagnózist. Ha ez a probléma forrása, akkor ne aggódjon, ez a betegség kezelhető!