Oldalunk jelenleg publikus teszt üzemben működik. A tartalom feltöltés alatt!

Egzotikus
állatok

Egzotikus állatok otthonra?

Sokan vannak, akik nem érik be kutyával, vagy macskával és inkább valami extrémebb, egzotikusabb állatot szeretnének otthon tartani. Ezzel semmi probléma nincsen, ameddig az ember törődik ezekkel az állatokkal és megfelelő környeztet tud biztosítani nekik.

Hogy tartsunk otthon hüllőt?

Ezeknek az állatoknak nagyon fontos megteremteni a megfelelő környezetet, amely sok odafigyelést igényel.

Bővebben

A kaméleon, mint házikedvenc

A kaméleon tartás nem javasolt mindenkinek. Mivel nagyon speciális igényeik vannak, így csak azok válasszák ezt a csodálatos állatot, akik szeretik a kihívásokat.

Bővebben

Madárpókot mindenkinek!

Nem lehet dögönyözni, simogatni de annál hálásabb ez az egzotikus állat ha megfelelően van tartva.

Bővebben

Erre figyelj, ha hüllőd van!

Ha hüllőd van, akkor fontos tudnod, hogy nem mindegyik faj viseli jól, ha megérinted őket. Sőt, vannak kifejezetten olyan fajok, akik nem szeretik, ha hozzájuk érnek.

Ezért alaposan gondold át, hogy milyen hüllő illik hozzád. Gondold át milyen anyagi lehetőségeid vannak, valamint menyi szabadidőd. Fontos, hogy tiszteletet adj kedvencednek és hasonló környezetbe helyezd el, mint amilyen az eredeti élőhelye is lenne. Fontos, hogy határozottak legyünk, ugyanis az állatok megérzik a bizonytalanságot. Mozdulataink legyenek mindig határozottak, viszont ne erőlteljesek. Ha pedig kézbe vennénk őket, akkor mindig mossunk kezet az érintés előtt és után is. A hüllők ugyanis könnyen terjesztik a szalmonellát, amit a gyerekek nagyon könnyen elkaphatnak.

A világ 10 legdrágább háziállata

Bengáli macska, japán makákó, királypiton vagy majom? Ezek csak pár olyan egoztikus házikedvencek, akiket örökbe fogadhatunk.

Tovább

Tarantella, tarantula vagy madárpók?

Egyedi, egoztikus, sokféle formájú és színű. Nyugodt állat, amely unalmában hálót sző. Kell ennél több? Nem mellesleg, tartani is könnyű.

Tovább

Terrarisztika kezdőknek

Hüllőt tartani nem egyszerű. Sok mindenre kell figyelni kedvencünk kiválasztásánál, többek között az időre és a rendelkezésre álló helyre.

Tovább

Doki válaszol

Bármi kérdésed, problémád van, fordulj hozzánk bizalommal. Állatorvosunk készséggel áll rendelkezésedre, és válaszolja meg kérdéseidet.

Tovább

Hüllőbetegségek

A megbetegedés tünetei később jelentkeznek a hüllőknél a lassú anyagcseréjük miatt, ezért már a legelső jeleket is komolyan kell venni.

Tovább

Immunerősítő tippek a hideg ellen

A hideg évszak beköszöntével fokozott figyelemmel kell követnünk kedvenceink életét, hogy egészségesk és boldogak legyenek.

Tovább

Élet egy kígyóval

Kígyót tartani nem olyan egyszerű, mint más háziállatot. Figyelni kell a táplálására, valamint a megfelelő területre, ahol tartani tudjuk.

Tovább

KUTYASZÉPSÉG-
VERSENY

Tovább