Oldalunk jelenleg publikus teszt üzemben működik. A tartalom feltöltés alatt!

Kisállatok

Az ember-állat kapcsolat

Az ember-állat kapcsolatot érzelmi oldalról tekintve sokat kap az ember. Az egyedfejlődés során három velünk született, örökölt alapérzelem jelenik meg már újszülött korban: a szeretet, majd a félelem és agresszió.

Hogyan tartsunk vadászgörényt?

Aki görény tartására vállalkozik, annak ezeket tudnia kell...

Bővebben

5 érdekes tény a vadászgörényről

Ha vadászgörényt szeretnél tartani, érdemes előbb megtudnod néhány dolgot róla.

Bővebben

Egészséges tengerimalac?

Megőrizni malackánk egészségét nem olyan nehéz, néhány dolgot tartsunk be.

Bővebben

Érdekességek
a házinyúlról

A házinyúl az európai vadnyúltól származik. Tényleges háziasítására mintegy ezer évvel ezelőtt került sor. Egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a fogai egész életében nőnek. A másik kevésbé köztudott különlegessége a caecotrophia, ami azt jelenti, hogy a bélcsatornájában kétféle bélsár keletkezik, és az egyiket az állat rendszeresen elfogyasztja.

Az elfogyasztásra alkalmas ún. lágy bélsarat és a normál bélsarat a nyulak elkülönítve ürítik. A nyúl feltűnően nagy vakbele akár a hasüreg 1/3-át is kitöltheti. Itt történik a rostok mikrobiológiai emésztése. Ezeknek a nagy tápértékű anyagoknak a jobb hasznosítása érdekében a vakbélből származó bélsarat a nyúl elfogyasztja. Ez a bélsár kisebb, világosabb és lágyabb golyókból álló fűzért alkot, amit a nyulak rendszerint közvetlenül a kiürülés után megesznek.

Degu, a bojtos farkincájú bohóc

Magyarországon 10 éve még szinte teljesen ismeretlen volt ez a kedves, félelmet nem érző és mindenre kíváncsi kis degu. Ismerkedjünk meg vele!

Tovább

A degu tartás fortélyai

Mielőtt új kedvencünket hazahozzuk, érdemes néhány dologra figyelni, mint a végleges hely kialakítása, megfelelő táplálék.

Tovább

A sün mint házikedvenc

Ki gondolná, hogy még sündisznót is lehet otthon tartani? Pedig bizony lehet! A sünik elragadó teremtések, csak meg kell tanulni bánni velük.

Tovább

Doki válaszol

Bármi kérdésed, problémád van, fordulj hozzánk bizalommal. Állatorvosunk készséggel áll rendelkezésedre, és válaszolja meg kérdéseidet.

Tovább

Törpenyulak fajtái

A törpenyúl ideális kisállat, mert tartható szabadban és lakásban egyaránt. A tenyésztők számtalan változatot hoztak létre, így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

Tovább

Érdekességek a házinyúlról

A házinyúl az európai vadnyúltól származik. Tényleges háziasítására mintegy ezer évvel ezelőtt került sor.

Tovább

Az egér (Mus musculus) mint háziállat

A háziegér (Mus musculus) a legelterjedtebb és legkönnyebben beszerezhető egér, melyet háziállatként tartani lehet.

Tovább

KUTYASZÉPSÉG-
VERSENY

Tovább