Oldalunk jelenleg publikus teszt üzemben működik. A tartalom feltöltés alatt!

Madarak

A madarak és az ember kapcsolata

Az ember-madár viszony a régmúltba nyúlik vissza, már az ókorban számos legenda, mítosz keletkezett erről. Különböző népek a madarakat misztikus lényeknek tartották vagy bálványként tisztelték.

Hogyan tartsunk zebrapintyet?

Hazánkban a hullámos papagáj után a zebrapinty a leggyakrabban tartott szobamadár.

Bővebben

A hullámos papagáj, a díszmadarak sztárja

Az egyedül tartott papagájok gyorsan megszelídülnek és kezessé válnak. Kellő türelemmel egyes egyedei döbbenetes mennyiségű szó kimondására képesek.

Bővebben

Lakásban tartható madár fajták

Lássuk, melyek azok a madárfajok – a teljesség igénye nélkül-, melyek szeretnek az ember közvetlen közelében élni!

Bővebben

A jégmadár

Sok madárhatározó és állatos könyv borítóján találkozhatunk bolygónk egyik legszebb szárnyasával, a jégmadárral. Nem csoda, hogy a jégmadarat a madarak ékszerének is hívják. Nem csak megjelenésében különleges főhősünk, a görög mitológia egy története is hozzá fűződik. Alküonéről kapta latin nevét (Alcedo atthis), aki Kéüx király felesége volt. A királyné megálmodta férje vízbefulladását, és mikor meglátta a halott királyt, az istenek jégmadárrá változtatták. Kétségbeesett jajongására az istenek megszánták, férje is madárrá válhatott, így a halál után is együtt maradhattak.

A magyar neve a német Eisvogel tükörfordítása, a név valószínűleg türkizkék színéből ered. További ismert nevei: jégvágó és a táplálkozására utaló halászmadár, halászó jégmadár, halászka, halászpéter, de vannak területek, ahol vízikirálynak vagy dunapávának nevezik.

Miért éppen a kanári?

Nehogy azt higgyük, hogy csak az idős embereknek nyújt kellemes társaságot a kanári. Ez a formás, izgő-mozgó madárka csodálatos áriával, kellemes lényével otthonunkba hozza a természet egy kis darabját.

Tovább

Csendes madarak, mint házikedvencek

Sok ember szereti nézni és szívesen beszélget a madarakkal, de nem mindenki élvezi a hangzavart, amelyet a madarak néhány fajtája kelt.

Tovább

Feltöltés alatt

Feltöltés alatt

Tovább

Doki válaszol

Bármi kérdésed, problémád van, fordulj hozzánk bizalommal. Állatorvosunk készséggel áll rendelkezésedre, és válaszolja meg kérdéseidet.

Tovább

Galambok

A galambok erős, középtermetű madarak, amelyek szeretnek interakcióba lépni gazdájukkal, de saját magukat is képesek hosszabb ideig is elszórakoztatni.

Tovább

Díszpintyek

A 130 díszpintyfajta egyedeit gyakran túl kicsi kalitkákban tartják, mivel tartóik úgy vélik, ezeknek az aprócska madaraknak csak kevéske helyre van szükségük.

Tovább

Nimfapapagáj

Ausztráliai hazájában olyan közönséges a nimfapapagáj, mint nálunk a varjú.

Tovább

KUTYASZÉPSÉG-
VERSENY

Tovább