Oldalunk jelenleg publikus teszt üzemben működik. A tartalom feltöltés alatt!

Hírek

Csendes madarak, mint házikedvencek

Sok ember szereti nézni és szívesen beszélget a madarakkal, de nem mindenki élvezi a hangzavart, amelyet a madarak néhány fajtája kelt. Ha azon gondolkozol, hogy madarat fogadj be, és szeretnéd, hogy osztozzon a béke és csend iránti szeretetedben, akkor vedd figyelembe az alább felsorolt különféle csendesebb fajtákat. Habár egy házi kedvencként tartott madár sem teljesen csendes, ezeknek hangszínük általában halk, elfogadható (mondhatni kellemes).

Pinty és kanári

Ezen parányi termetű madarak hangja is „pici", nagyszerű lehetőség azok számára, akik szeretik a madarakat, de békére, csendre vágynak. Bónuszként, aprócska termetük miatt nem követelnek nagy területet és tisztántartásukkal is minimális a gond.

Törpepapagáj

Ha papagájt keresel, akkor az arapapagáj vagy törpepapagáj lehet számodra a megfelelő választás! Ők igazi tagjai a papagájfélék családjának, amint ezt bizonyítja mintázatuk és testfelépítésük. Néha képesek beszélgetni is, akárcsak távolabbi rokonai. Legfőbb különbség köztük, leszámítva méretüket, az, hogy az arapapagáj nem tud úgy sikítani, mint a nagyobb papagájok. Ezért szintén jó választás lehet azoknak, akik inkább gyönyörködni szeretnének kedvencükben, mint hallgatni őket.

Parrotlet papagáj

Habár ezek is papagájok a szó szoros értelmében, a tini parrotlet, akárcsak az arapapagáj, nem tud úgy sikítani, rikoltozni, mint a többi horgas orrú. Csicsergésük lágy és csiripelésük aligha zavaró, még a legérzékenyebb fülek számára sem.

Cockatiel papagáj

Ha a pintynél és az arapapagájnál nagyobb házi kedvencet szeretnél, akkor vedd figyelembe a cockatiel papagájt. Ezek a gyönyörű madarak eléggé beszédesek, de hajlanak arra, hogy csendesebbek legyenek más papagájfajtákkal szemben. Ha nem zavar egy kis csiripelés, kotyogás, és madárfütty napközben, akkor a cockatiel papagáj jó választás számodra.

Szenegáli papagáj

Körülbelül 10 hüvelyk hosszúságával a szenegáli papagáj közepes méretű, az egyik legcsendesebb típusú madárnak számít. Bár énekel és képes beszélni, messze állnak attól, hogy visítozzanak, rikácsoljanak, mint a többi közepes vagy nagytermetű papagáj.

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a HÁZIKEDVENCEINK Facebook oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!